Tervahiihto 2011


La 12.3.11

Tämän vuoden Tervahiihto kutistu jo ilmottautumisvaiheessa puolikkaaksi. Erittäin flunssa- ja pakkaspitoinen alkuvuosi piti huolen siitä, että reenimäärä hiihdon osalta ei riittäny täyden matkan järkevään läpivientiin.

Kisapäivänä keli suosi, auringon paistetta ja pikkupakkasta. Voitelun suhteen pelasin varman päälle ja annoin Startin voiteluporukan hoitaa homman. Taktiikkana oli ottaa hyvät lämmöt ekan vitosen aikana ja sitte kiihytellä tahtia. Lähtölaukauksen kajahdettua ruuhkaa oliki sen verran, että vauhti pysy itekseen aisoissa letkassa hiihellessä.

Suunnilleen vitosen kohalla meno tuntu sen verran hyvältä, että päätin vedellä maaliin asti niin lujaa ku rahkeet riittää. Porukkaa tuli selkä eellä vastaan ja meno maistu. Tämä taktiikka toimi hienosti Sankivaanran mäkiin asti, missä tapahtu täydellinen hyytyminen. Onneksi samoihin mäkiin hyyty toinenki samaa vauhtia hiihelly kaveri ja päätettiin edetä jonku matkaa vuorovedolla. Homma toimi ja pian oltiinki molemmat takas elävien kirjoissa.

Viimesen juomapisteen jälkeen oli jäljellä enää pitkä koko ajan loivasti nouseva vastatuuliosuus maalialueelle. Tällä suoralla ohi paino muutama täyden matkan hiihtäjä hyvää vauhtia. Koitin ite jäädä roikkumaan näiden puoliammattilaisten perään, mutta eipä taidot riittäneet noin kovaan vauhtiin. Maaliin  hyvissä voimissa aikaan 2h 17min ja rapiat päälle. Edellisellä kerralla pari vuotta sitten puolikas matka taittu suunnilleen aikaan 2h 45min, jotain kehitystä sentään. Sykkeet koko pätkälle 166. Tänä vuonna puolikas tuntu helpolta, josko ens vuonna vihdoin koko matkan kimppuun.

0 Response to Tervahiihto 2011

Lähetä kommentti